Na spotkaniu obecny będzie Waldemar Mierzwa, jeden ze współautorów książki.
Książka składa się z dwóch części: historycznej i kulinarnej.
Część historyczna została w dużej mierze napisana przez Waldemara Mierzwę, ale wraz z nim tworzyli ją ludzie, których możemy podzielić na „starych” i „nowych” Warmiaków.
Ci pierwsi to Maria Anielska, Jan Chłosta, Edward Cyfus i Herbert Monkowski, drudzy natomiast to Halina Herman, ks. abp Edmund Piszcz, Roman Romanowski, Wacław Sobaszek, Tomasz Śrutkowski i Mieczysław Wieliczko.
Część kulinarna jest autorstwa Krzysztofa Mazurka, szefa kuchni w „Hotelu Krasicki” w Lidzbarku Warmińskim. Tę część książki zilustrowano fotografiami Marty Przybylskiej, zdjęciami z archiwum Grupy Anders oraz z prywatnych archiwów autora.
Po spotkaniu istnieje możliwość nabycia książki z autografem Waldemara Mierzwy.
Napisz komentarz
Komentarze